Składniki:
1l bulionu
200g serka topionego (u mnie śmietankowy i ze szczypiorkiem)
2-3 ząbki czosnku
natka pietruszki
3 łyżki śmietany 18%
łyżka mąki
1l bulionu
200g serka topionego (u mnie śmietankowy i ze szczypiorkiem)
2-3 ząbki czosnku
natka pietruszki
3 łyżki śmietany 18%
łyżka mąki
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
2 kromki chleba
łyżka masła
liść laurowy
ziele angielskie
2 kromki chleba
łyżka masła
Przygotowanie:
1. Zagotować bulion, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
2. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praske i serki topione,
do momentu całkowitego rozpuszczenia.
3.Całość blendujemy i dodajemy mąke ze śmietaną. Czekamy aż się zagotuje.
1. Zagotować bulion, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
2. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praske i serki topione,
do momentu całkowitego rozpuszczenia.
3.Całość blendujemy i dodajemy mąke ze śmietaną. Czekamy aż się zagotuje.
4. Między czasie przygotowujemy grzanki krojąc kromki na kwadraty
i przysmażając na patelni z masłem.
5. Podajemy gorący krem z grzankami i posypujemy natką pietruszki.
i przysmażając na patelni z masłem.
5. Podajemy gorący krem z grzankami i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego!
SER TOPIONY:
Pochodny produkt sera. Poddany rozdrabnianiu, mieszaniu i mieszaniu wysokiej temperatury.
Porównując do msła czy margaryny ma dużo mnie kalorii i większą zawartość białka.
Często wykorzystywany do przyrządzania różnych rodzajów sosów, jednak tym samym zwiększa ich kaloryczność.
Wartości odżywcze (100g):
250-300kcal
białko- 8-10g
węglowodany 4-6g
tłuszcze- 21-19%
Porównując do msła czy margaryny ma dużo mnie kalorii i większą zawartość białka.
Często wykorzystywany do przyrządzania różnych rodzajów sosów, jednak tym samym zwiększa ich kaloryczność.
Wartości odżywcze (100g):
250-300kcal
białko- 8-10g
węglowodany 4-6g
tłuszcze- 21-19%
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz