Składniki:
1 duży batat
50g kaszy jęczmiennej (połowa woreczka)
suszone pomidory w oleju
garść roszponki
ziarna słonecznika
sól, pieprz
ząbek czosnku
zioła prowansalskie
50g kaszy jęczmiennej (połowa woreczka)
suszone pomidory w oleju
garść roszponki
ziarna słonecznika
sól, pieprz
ząbek czosnku
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
1. Batata dokładnie myjemy, kroimy na paski i wykładamy na blasze do pieczenia
przyprawiając solą i ziołami do smaku.
2. Pieczemy w temp. 200'C prze 30min.
3. Międzyczasie gotujemy kasze jęczmienną, a na rozgrzanej patelni z olejem z suszonych pomidorów zarumienić pokrojony w talarki czosnek i dodać pomidory.
4. Zawartość patelni łączymy z ugotowaną kaszą i wykładamy na talerz.
5. Na wierzch dodajemy pieczone bataty i garść roszponki.
6. Posypujemy ziarnami słonecznika.
1. Batata dokładnie myjemy, kroimy na paski i wykładamy na blasze do pieczenia
przyprawiając solą i ziołami do smaku.
2. Pieczemy w temp. 200'C prze 30min.
3. Międzyczasie gotujemy kasze jęczmienną, a na rozgrzanej patelni z olejem z suszonych pomidorów zarumienić pokrojony w talarki czosnek i dodać pomidory.
4. Zawartość patelni łączymy z ugotowaną kaszą i wykładamy na talerz.
5. Na wierzch dodajemy pieczone bataty i garść roszponki.
6. Posypujemy ziarnami słonecznika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz