poniedziałek, 21 września 2015

Krem szpinakowy


Dla mnie rewelacja! 
Lekka, łatwostrawna zupa krem ze szpinakiem, a przede wszystkim szybka w przygotowaniu :)

>Składniki:
0,5l bulionu
300g szpinaku
2 średniej wielkości ziemniaki
marchewka
duża cebula
2 ząbki czosnku
2 łyzki śmietany 12%
sól, pieprz do smaku

>Przygotowanie:
1.Cebule i czosnek drobno kroimy i zeszklić na rozgrzajen patelni.
2. Ziemniaki i marchewke obrać i pokroić w drobną kosteczke.
3. Przygotowane warzywa wrzucić do bulionu i gotować do momentu, aż będą miękkie.
4. Następnie dodajemy szpinak, śmietane i blendujemy na gładką konsystencje.
5. Przyprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz