sobota, 19 września 2015

Placki z cukini i orzechami włoskimi



Tym razem coś sezonowego. 
Piekne cukinie, ktore aż sie prosiły o wykorzystanie, w koncu na moim stole :) W połączeniu z orzechami włoskimi dały niezwykle ciekawy smak :) 

>Składniki 
1 duża cukinia
3-4 ogórki
Garść orzechów włoskich 
2 jajka
Szklanka mąki ziemniaczanej
Szklanka mąki pszennej
1 mocarella
Sól, pieprz, papryka do smaku

>Przygotowanie:
1. Cukinie kroimy na pól i łyżka wydrążyć pestki.
2. Obieramy obie połowy cukini, ścieramy na tarce i odstawiamy na 10min, az pusci sok, ktory następnie odlewamy.
3. Miedzy czasie ścieramy ogórki razem ze skórką, a orzechy i mocarelle drobno kroimy.
4. Łączymy zawartość obu misek i dodajemy jajka, mąkę i przyprawy.
5. Mieszany do uzyskania jednolitej konsystencji i smażymy na rozgrzanej patelni.
6. Podajemy z jogurtem greckim.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz