Kolejny pomysł na fasolkę szparagową, której nie da się nie lubić ;)
Składniki:
05kg schabu
200g fasolki szparagowej
łyżka bułki tartej
łyżka masła
bazylia, zioła prowansalskie
100g sera żółtego
sól, pieprz
szklanka wody
bazylia, zioła prowansalskie
100g sera żółtego
sól, pieprz
szklanka wody
Przygotowanie:
1. Schab kroimy na plastry o grubości 3cm i dokładnie rozbijamy.
1. Schab kroimy na plastry o grubości 3cm i dokładnie rozbijamy.
2. Przyprawiamy całość i odstawiamy na godz do lodówki.
3. Między czasie na patelnie wrzucamy łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą.
4. Podsmażamy do momentu zbrązowienia bułki.
5. Faszerujemy: schab, plaster sera żółtego, fasolka szparagowa i zawijamy.
6. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i czekamy aż ładnie przyrumieni się z każdej strony.
7. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 20-30min, podlewając wodą, jeśli jest taka potrzeba.
8. Podajemy z dowolnym dodatkiem.
3. Między czasie na patelnie wrzucamy łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą.
4. Podsmażamy do momentu zbrązowienia bułki.
5. Faszerujemy: schab, plaster sera żółtego, fasolka szparagowa i zawijamy.
6. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i czekamy aż ładnie przyrumieni się z każdej strony.
7. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 20-30min, podlewając wodą, jeśli jest taka potrzeba.
8. Podajemy z dowolnym dodatkiem.
Smacznego!
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Fasolka szparagowa jest świetnym źródłem witamin i składników odżywczych.
Fasolka szparagowa jest świetnym źródłem witamin i składników odżywczych.
Zawiera wysoką zawartość błonnika, dlatego też może być skłądnikiem diety odchudzającej.
Jest nie tylko mało kaloryczna, ale również ma niski indeks glikemiczny, dlatego jest bezpieczna również dla cukrzyków.
w 100g produktu- 27kcal:
Białko: 2,4g
Węglowodany: 3,7g
Tłuszcz: 0,2g
Błonnik: 3,4g
Białko: 2,4g
Węglowodany: 3,7g
Tłuszcz: 0,2g
Błonnik: 3,4g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz