niedziela, 9 kwietnia 2017

Krem z pietruszki


Wspominałam, że kocham zupy krem?
Na pewno!
Są szybkie, pożywne i rewelacyjnie smakują!
U mnie praktycznie co drugi dzień :)

Składniki:
1 kg pietruszki
2-3 marchewki
2 cebule
2 łyżki oleju
6-7 szt pieczarek
liść laurowy
3-4 ziela angielskiego
sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w talarki.
2. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
3. Cebule zeszklić na patelni z rozgrzanym olejem, następnie dodać pokrojone pieczarki.
4. Ugotowaną pietruszkę z marchewką odstawiamy do ostygnięcia, następnie dokładnie blendujemy.
Doprawiamy do smaku.
5. Podajemy z przygotowanym farszem cebulowo-pieczarkowym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz