Wartość kaloryczna: 217
Składniki:
Składniki:
150g fasolki szparagowej
1/2 papryki (70g)
łyżeczka masła (5g)
1 jajko (60g)
2 łyżki octu
sól, pieprz
czosnek granulowany
koperek
1. Na patelni rozpuść masło i dodaj fasolkę szparagową.
2. Po 5 min dodaj pokrojoną paprykę w kostkę.
3. Całą zawartość patelni przypraw solą pieprzem i czosnkiem.
4. Między czasie zagotuj 1l wody.
5. Jajko wbij do małej miski.
6. Po zagotowaniu wody, zmniejsz ogień, dodaj ocet i całość zamieszaj tak, aby utworzył się wir.
7. Wlej jajko z miseczki, ciągle delikatnie mieszając.
8. Gotuj ok. 3 minut
9. Wyłóż szparagi z papryką na talerz, na wierz podaj jajko w koszulce i posyp koperkiem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz