wtorek, 16 października 2018

Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami


Składniki:
4 papryki
1 woreczek kaszy/ryżu
6szt pieczarek
1 cebula
100g mięsa mielonego 
ser żółty
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżka oleju
sól, pieprz

Przygotowanie
1. Kasze ugotuj według instrukcji na opakowaniu
2. Między czasie na patelni rozgrzej olej i zarumień pokrojoną w kostkę cebulę.
3. Dodaj mięso mielone i przypraw do smaku.
4. Na sam koniec dorzuć na patelnie pokrojone pieczarki i smaż 3-4min.
5. Całość połącz z ugotowaną kaszą i przypraw ostrą papryką.
6. Papryki rozkrój na pól i faszeruj przygotowanym farszem.
7. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp przygotowane papryki.
8. Piecz w piekarniku w temp. 200'C przez ok 30min.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz