czwartek, 11 czerwca 2015

Krem pomidorowo - gruszkowy



Kolory jesienne, jednak smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno :) 
Krem pomidorowo -gruszkowy, to zdecydowanie udany eksperyment!
Zupa słodkawa, jednak czuć ostry smak papryki,
co moim zdanie daje ciekawy posmak :)

Składniki:
*5 pomidorów
*4 gruszki
*2 marchewki
*mielona ostra papryka
*500 ml bulionu
*2 łyżki masła
*sól, pieprz
*bazylia
Przygotowanie:
1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki
2. Gruszki obrać i pozbawić gniazd, następnie w garnuszku roztopić masło i smażyć je kilka minut
3. Marchewkę obrać, pokroić na kawałki i gotować w bulionie, aż zmiękną
4. Pomidory i gruszki dodać do bulionu
5. Przyprawić wywar bazylią, solą, pieprzem i papryką
6. Gotować 20min, następnie dokłądnie zblenderować
Podawać z mocarellą :)
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz