czwartek, 25 czerwca 2015

Warzywne naleśniki z roszponką


Warzywne naleśniki z roszponką i żółtym serem to czysta prostota.
Idealne na szybki obiad z pozostałości w lodówce,
bo tak naprawde można dodać do nich wszystko :)

Składniki:
*1,5 szklanki mleka
*1,5 szklanki wody gazowanej
*2 jajka
*2 szklanki mąki
*sól, pieprz
*1 cebula
*1-2 ząbek czosnku
*1 papryka
*1 pomidor
*1 puszka kukurydzy
*200g szynki
*300g sera żółtego
*garść roszponki
*bazylia, oregano

Przygotowanie:
1. Przygotujemy ciasto naleśnikowe łącząc 5 pierwszych składników.
2. Cebule zeszklić na patelni, następnie dodać drobno posiekany czosnek i papryke.
3. Między czasie posiekać pomidora, 200g sera i całą szynke w drobną kostke i dodać do ciasta.
4. Następnie zawartośc patelni i kukurydze również łączymy z ciastem i doprawiamy przyprawami.
5. Smażymy naleśniki na oleju.
6. Pozostaje 100g sera zetrzeć na tarce.
7. Naleśniki podajemy z roszpunką i startym serem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz