Co jest dobrego w domowych lodach? Absolutnie wszystko!
Smak, konsystencja, brak konserwantów i barwników
Sorbet z mango i truskawek, to połączenie,
które daje genialny smak :)
Orzeźwiające, tropikalne, oparte na puree owocowym :)
Sorbet z mango:
*1 dojrzałe mango
*sok z jednej pomarańczy
*pół szklanki wrzatku
*3 łyżeczki cukru
*sok z jednej pomarańczy
*pół szklanki wrzatku
*3 łyżeczki cukru
Sorbek z truskawek:
*200g truskawek
*pół szklanki wrzątku
*3 łyżeczki cukru
*200g truskawek
*pół szklanki wrzątku
*3 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
1. W połowie szklane wrzątku rozpuszczamy cukier i czekamy aż ostygnie
2. Mango obieramy, łączymy z sokiem pomarańczowym i blendujemy
3. Przelewamy do 5 plastikowych kupeczków do połowy i umieszczamy na godz w lodówce.
4. Między czasie w kolejnej połowie szklanki rozpuszczamy cukier.
5. Kiedy ostygnie, tą samą procedure powtarzamy przy przygotowaniu sorbetu z truskawek.
1. W połowie szklane wrzątku rozpuszczamy cukier i czekamy aż ostygnie
2. Mango obieramy, łączymy z sokiem pomarańczowym i blendujemy
3. Przelewamy do 5 plastikowych kupeczków do połowy i umieszczamy na godz w lodówce.
4. Między czasie w kolejnej połowie szklanki rozpuszczamy cukier.
5. Kiedy ostygnie, tą samą procedure powtarzamy przy przygotowaniu sorbetu z truskawek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz